Úplata za zájmové vzdělávání ve školní družině pro školní rok 2024/2025

AktualityAktuality ze školní družinyKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Úplata za zájmové vzdělávání ve školní družině pro školní rok 2024/2025

Rada městské části Brno – sever usnesením své 9/48. schůze, konané dne 27. 3. 2024, stanovila:
Úplatu za zájmové vzdělávání ve školní družině pro školní rok 2024/2025 ve výši 500,- Kč za měsíc.
Pokud má zákonný zástupce ve školní družině 2 platící děti, pak 2. dítě hradí 50 % nákladů tedy 250 Kč/měsíc. V případě 3. dítěte je také poplatek stanoven na 250 Kč/měsíčně.

Úplata je splatná předem, platí se zpravidla ve dvou splátkách do konce října (září – prosinec), do konce února (leden – červen), v době letních prázdnin je úplata za provoz školní družiny zcela prominuta.

Úplatu za školní družinu dítěte hradí zákonný zástupce dítěte.

SNÍŽENÍ NEBO PROMINUTÍ ÚPLATY

Výši úplaty může ředitel snížit nebo od úplaty osvobodit, jestliže:

• účastník má nárok na přídavek na dítě podle zákona o státní sociální podpoře

• účastníkovi nebo jeho zákonnému zástupci náleží zvýšení příspěvku na péči podle zákona o sociálních službách

• účastník svěřený do pěstounské péče má nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte podle zákona o státní sociální podpoře

Zákonný zástupce musí o prominutí úplaty požádat sám prostřednictvím formuláře základní školy a doložit potvrzení Úřadu práce o schválení přídavku na dítě na dané období. Ředitel školy rozhoduje na základě této písemné žádosti, rozhodnutí se vydává na dobu 6 měsíců, poté musí zákonný zástupce požádat znovu o prominutí úplaty a doložit nové potvrzení.

Žádost o snížení nebo osvobození od úplaty za zájmové vzdělávání ve školní družině lze vyzvednout u vedoucí školní družiny.

Vedení ZŠ Brno, Janouškova 2, příspěvková organizace

© 2016 ZŠ Janouškova 2 Brno | ZenSoft.cz