ČT Brno – live!

AktualityKomentáře nejsou povolené u textu s názvem ČT Brno – live!

My, žáci 7. A, jsme se ve čtvrtek 8. prosince vypravili na exkurzi do televizního studia v Brně-Líšni.

Chvíli jsme si odpočinuli v místní útulné jídelně, a pak hurá do televizního zákulisí! Prohlédli jsme si nahrávací studio AZ-kvízu, protože byla zrovna přestávka; jindy bychom se tam nedostali. Však už se za chvíli rozsvítilo červeně varovné světlo „ON AIR“ a my jsme mohli sledovat živé natáčení AZ-kvízu pouze na monitorech nainstalovaných na chodbách České televize Brno. 

Překvapilo nás, jak jsou některá nahrávací studia vlastně malá – optický klam zajišťuje množství světel umístěných na stropních pojezdech studia a promyšlené rozmístění kamer. Poseděli jsme si v sedačkách Dobrého rána, prohlédli si kulisy pořadu Sama doma, nakoukli jsme do maskérny i kostymérny. V showroomu jsme sledovali práci režiséra, editorky a hlasatelky – ti všichni právě připravovali polední zprávy. Ale nejvíc nás samozřejmě bavilo prohlížet se prostřednictvím objektivů kamer na televizních monitorech…

Všichni na nás byli v televizi milí a my si uvědomili, že natočit i kratičkou reportáž vyžaduje přesnou týmovou spolupráci mnoha profesí. Možná se někdo z nás jednou také stane členem televizního kolektivu.

Mgr. Bc. Thea Vieweghová

© 2016 ZŠ Janouškova 2 Brno | ZenSoft.cz