Terénní výuka zeměpisu

AktualityKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Terénní výuka zeměpisu

Předposlední školní týden žáci 8. A absolvovali terénní výuku zeměpisu na téma „Doprava“. Tato akce byla zaměřena na prozkoumání různých forem dopravy v okolí naší školy.

Během terénního cvičení se naši žáci rozdělili do skupin a prováděli průzkum a analýzu různých aspektů dopravy ve školním okolí. Skupina 1 se zaměřila na sběr dat o dopravní infrastruktuře, jako jsou silnice, železnice a cyklostezky. Skupina 2 se zabývala studiem a analýzou dopravních problémů, jako jsou dopravní zácpy a nedostatek parkovacích míst. Skupina 3 se zaměřila na výzkum dopravních prostředků používaných ve školním okolí, včetně automobilů, autobusů, kol a elektro koloběžek.

Naši žáci měli možnost prozkoumat reálné prostředí a získat praktické zkušenosti spojené s dopravou. Během terénního cvičení analyzovali provoz na silnicích, sbírali informace, prováděli měření a dokumentovali své pozorování.

Po návratu do třídy žáci analyzovali své získané informace a připravili prezentace výsledků svého výzkumu. Během těchto prezentací se žáci podělili o své poznatky, závěry a doporučení s ostatními spolužáky.

Tato terénní výuka poskytla našim žákům nejen příležitost rozšířit si své geografické znalosti, ale také rozvíjela jejich schopnost pozorování, sběru dat a analýzy.

Děkuji všem žákům za nasazení i odvedenou práci.
Mgr. Jakub Andrle

© 2016 ZŠ Janouškova 2 Brno | ZenSoft.cz